Спільно з проєктом UASID "ГОВЕРЛА" зреалізовано перший блок навчань за програмою «Розвиток туристичної галузі Рівненщини»

12 червня 2023

Рівненський регіональний центр підвищення кваліфікації спільно з проєктом UASID "ГОВЕРЛА" зреалізували І сесію навчань "Інклюзивність туристичних послуг. Інструменти та кращі практики" в рамках спеціальної короткострокової програми «Розвиток туристичної галузі Рівненщини».
У навчанні взяли участь представники місцевого самоврядування Рівненської, Закарпатської, Одеської та Житомирської областей до повноважень яких віднесено питання соціально-економічного розвитку територій, архітектурної безбар’єрності, запровадження інклюзивних підходів до послуг та об’єктів, зокрема туризму в Рівненській області.
Програмою охоплено ряд важливих та актуальних питань в галузі туризму, а саме:
- Законодавство та загальні підходи в забезпеченні інклюзивності туристичної галузі.
- Створення інклюзивного середовища на об’єктах туризму та інклюзивних туристичних продуктів, які враховують потреби та можливості різних категорій туристів.
- Навчання персоналу, які надають туристичні послуги із врахуванням інклюзивної практики.
- Залучення людей з інвалідністю до процесу розробки та планування туристичних послуг.
- Розроблення та використання інноваційних технологій для підвищення доступності туристичних послуг населенню.
- Туризм на Рівненщині.
Щиро вдячні за можливість отримати актуальну інформацію від спікерів професіоналів проєкту UASID "ГОВЕРЛА" Ганні Боровій, Ірині Галайко, Петру Поліщуку, Андрію Мацелюху, Ярославу Грибальському, Яні Синиці, Сергію Орлику та начальнику Управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації Любов Романюк.
Дякуємо всім учасникам за активну участь, внесок та відданість справі створення інклюзивної туристичної галузі на Рівненщині.
Разом до перемоги !
Все буде Україна !