Cпільно з Департаментом соціальної політики Рівненської ОДА та з експертами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» заплановано дводенне навчання за спеціальною короткостроковою програмою «Актуальні питання у сфері соціальних виплат. Реалізація повноважень органів

5 липня 2022

Рівненський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій повідомляє, що на вимогу часу заплановано дводенне навчання спільно з Департаментом соціальної політики Рівненської ОДА у четвер 07 липня та з експертами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у п’ятницю 08 липня 2022 року за спеціальною короткостроковою програмою  «Актуальні питання у сфері соціальних виплат. Реалізація повноважень органів міцевого самоврядування щодо забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб: виявлення та облік».

 

Захід відбудеться за такою програмою:

 

1.      Тема 1 (07.07.2022, четвер). Актуальні питання у сфері соціальних виплат .

 

2. Тема 2 (08.07.2022, пятниця). Правові аспекти забезпечення органами місцевого самоврядування прав і свобод внутрішньо переміщених осіб:

-           порядок реєстрації ВПО та особливості їх статусу,

-           організація обліку ВПО (Єдина інформаційна база даних про внутрішньо переміщених осіб),

-           організація реалізації прав ВПО,

-           права та обов’язки ВПО,

-           повноваження органів місцевого самоврядування у забезпеченні життєдіяльності ВПО,

-           види допомоги для ВПО,

-           організація доступу до документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України та доступу до адміністративних послуг.

 

3. Тема 3 (08.07.2022, п’ятниця). Забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб: виявлення та облік:

-           виявлення та облік потреб ВПО,

-           житлові потреби,

-           інституційне забезпечення реалізації повноважень органів місцевого самоврядування щодо ВПО.

 

Навчання проходитиме на безоплатній основі в дистанційному режимі та є  актуальним для посадових осіб місцевого самоврядування місцевих рад (заступники голів (сільських, селищних, міських) з питань діяльності виконавчих органів, до повноважень яких віднесено вирішення питань щодо внутрішньо переміщених осіб; працівники структурних підрозділів з питань соціального забезпечення, ЦНАПів)  і депутатів місцевих рад.

Для участі у навчанні необхідно пройти електронну реєстрацію: заповнити реєстраційну картку на сайті Центру підвищення кваліфікації www.rivne-cppk.rv.ua у розділі «Реєстрація учасників», або за покликанням:

https://docs.google.com/forms/d/1248xrXlzlaNE5D3qnVgc-5PFZVp1CdsOqKn0PQG8X4Q/viewform?edit_requested=true#responses

 

Зареєстровані учасники навчання отримають інформаційні листи на електронні адреси, вказані в реєстраційних картках.