Реалізація спеціальної короткострокової програми «Організація надання соціальних послуг»

7 червня 2023

Соціальна робота є життєво важливою професією, яка відіграє ключову роль у покращенні добробуту та якості життя окремих осіб. Приділяючи основну увагу просуванню соціальної справедливості, прав людини та рівності, соціальна робота вирішує складні проблеми, з якими стикаються вразливі групи населення. Завдяки співчутливій підтримці соціальні працівники дають людям можливість долати перешкоди та вести повноцінне життя. І наша мета – покращити надання соціальних послуг у всіх 64 громадах Рівненської області.

Саме тому ми розпочали нашу спеціальну короткострокову програму «Організація надання соціальних послуг», розроблену для територіальних центрів соціальних послуг.

У тісній співпраці Департамент соціальної політики Рівненської ОДА Рівненський регіональний центр підвищення кваліфікації успішно зреалізувано перше навчання в Гощанській громаді. Програмою було передбачено висвітлення наступних важливих тем:

Організація соціальних послуг для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Шляхи вирішення міжособистісних конфліктних ситуацій.

Безпека праці соціального робітника.

Пожежний захист. Електробезпека, Правила пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Також програма передбачала обмін досвідом про практику роботи надання соціальних послуг соціальними робітниками Комунального закладу «Територіальний центр соціальних послуг» Гощанської селищної ради.

Хочемо подякувати нашим спікерам за висвітлення актуальних питань роботи соціальних працівників:

Гнєушеву Володимиру Олександровичу.

Сачук Жанні Іванівні.

Слідкуйте за оновленнями, оскільки ми продовжуємо цю серію навчань. Разом ми формуємо інклюзивне майбутнє для всіх.